Demit fasade

Zašto demit fasada?

Demit fasada omogućuje uštedu do 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog tanjih zidova i manjih grijaćih tijela. Izvedba fasade je brza i osigurava ugodne uvjete boravka u prostoru: ljeti hladno, zimi toplo; uz dulji vijek trajanja i ekonomičnije održavanje. Kod kvalitetno izvedenih takvih fasada ne postoji mogučnost gljivica i truljenja u stambenom ili poslovnom prostoru. Vremenski faktori na demit fasade od stiropora ili fasade od kamene vune nemaju utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina. Završni dekorativni slojevi su više vodoodbojni od nekadašnjih materijala koji su se koristili za izradu fasada.

Izrada demit fasade

Izrada demit-fasade obuhvaća:

  • Pripremu zida na koji se postavlja;
  • Postavljanje izolaciijskih ploča od stiropora;
  • Postavljanje zaštitnih mrežica;

Nanošenje zaštitnog i dekorativnog sloja. Ploče se lijepe namjenskim ljepilima i fiksiraju tiplama. Cijela površina se pažljivo ravna i nivelira, čime se stvaraju uvjeti za kvalitetno nanošenje sloja i izradu tekstura fasade.
Posebna pažnja se poklanja obradi lukova, rubova i drugih površina, koje zahtijevaju dodatnu obradu. Pored namjenskih mrežica i tipli za obradu rubova, lukova i drugih zahtjevnih površina se koriste namjenski profili.

demit_fasada

  1. Ljepilo
  2. Stiropor ili kamena vuna
  3. Tiple
  4. Staklena mrežica
  5. Glet masa
  6. Podloga za akrilni sloj
  7. Akrilni sloj